Matematik

Omskrivning af formel.

04. september 2011 af jegmanglerhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg kunne godt bruge noget hjælp med at omskrive nogle formler:

v= a · t + vo

Så skal jeg omskrive formlen så v bliver isoleret

og derefter så a bliver isoleret, hvordan gør jeg det?

Hvis det er en hjælp ved jeg, at v=51, a= 9,8, t= 5 og v0= 2.

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

når noget ganges, må du dividere det over på den anden side, og når noget plusses må du minusse det over på den anden side.

 

v = a*t+v0

træk a*t fra på begge sider.

v - a*t = v0

og så er v0 isoleret. prøv selv den næste, og skriv resultatet herinde. Bare husk at hvad du gør på den ene side af lighedstegnet SKAL du gøre på den anden, så kan det ikke gå helt galt.


Svar #2
04. september 2011 af jegmanglerhjælp (Slettet)

Så vil jeg umildbart tænke at den næste er: 

v - t +v0 = a

 


Svar #3
04. september 2011 af jegmanglerhjælp (Slettet)

Men det passer ikke, for hvis man regner det sammen giver det ikke 9,8 som a jo skal give. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Du gør det forkerte at minusse et led der skal divideres.

v = a*t+v0

træk v0 fra på begge sider

v - v0 = a*t

og så kan du dividere med t på begge sider, så burde det give det rigtige.


Svar #5
04. september 2011 af jegmanglerhjælp (Slettet)

Det passer nu, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Omskrivning af formel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.