Matematik

eksponentiel

04. september 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

Hej, håber at der er nogen der vil hjælpe

Jeg har tastet de her tal ind på excell

x                 y

0                677

1                1050

2                1166

3                 1623

4                 2235

5                 3104

 

0-5 det er 1994-1999

Og ligningen jeg har fået er  y = 699,7e0,2917x

hvad betyder tallet 699?? og e??


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tallet e er grundtallet for den naturlige logaritme. Har du hørt om funktionen ex ?

e0,2917x = (e0,2917)x = 1,3387x

Tallet 699,7 er startværdien.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2011 af peter lind

Hvis du sætter x = 0 får du 699,7


Svar #3
04. september 2011 af Okayyyy

#1 min lærer havde forklaret ex men jeg kan ikke huske det
hvor har du fået 1,33 fra?

 

#2 men her er 0 = 677??


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo forklaret i #1: e0,2917 = 1,3387 .

Det er f(0) , der er lig med 699,7 . Det er noget vrøvl at skrive 0 = 677 .


Svar #5
04. september 2011 af Okayyyy

nåår okay

hmm, der står på papiret i år 1994 er der 677 økologiske bedrifter


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, men i din model-regression fik du jo konstanten til 699,7 . Det drejer sig om konstanten i din model. Det fortæller dig så lidt om, hvor god din model er.


Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.