Matematik

Problemregning

05. september 2011 af sluushice (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej kloge hoveder :)
Har lige et par problemregninger som jeg håber i kan hjælpe med.


1) En lektrion varer 45 minutter.
Hvor stor en brøkdel af et døgn er det?
Hvor mange procent af et døgn er det?

Reducér udtrykker:  7(2a + 4b) + 2(5a-2b).
Find derefter værdien af udtrykket, når a = 6 og b= 3,5

Hvordan finder jeg frem til resultatet her?

Også lige denne her;

Nielsen skal male en stur som er 5 m lang, 4,6 meter bred og 3 m høj.
Hvor mange m2 væg skal han ialt male, når døre og vinduer tilsammen er 6,2 m2 ?
Beregn loftets areal.

Lige et spørgsmål til; Hvad er middeltal, typetaal og medianen?

Det er okay med formler, på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

1) 45/60*2445/1440 = 3,125%

2) Gang ind i parenteserne og reducer udtrykket. Indsæt herefter a og b, gang igen ud og læg sammen.

3) Amaling = 2 · 5m · 3m + 2 · 4,6m · 3m - 6,2m2 = .. 

Aloft = 5m · 4,6m = ..


Svar #2
05. september 2011 af sluushice (Slettet)

Hvad betyder / tegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

/ er et divisionstegn, eller en brøkstreg.


Svar #4
05. september 2011 af sluushice (Slettet)

Går så ud fra at den i denne sammenhæng er brøksteg?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Det kan vi godt sige. Husk, at

 45/14401/32


Svar #6
05. september 2011 af sluushice (Slettet)

Tak for svarene.
Håber det er ok jeg lige skriver den sidste opgave her.

En brugtbilhandler må sælge en gammel Fiat med et tab på 820 kr.
Salgsprisen var 14.520 kr.
Hvad havde han selv givet for bilen?
Hvor mange procent udgjorde tabet af købsprisen? (Helt tal)

Det første er jo ret nemt, det er jo bare 14.520+820 går jeg ud fra?
Men det jeg ikke lige kan finde ud af er hvordan man finder procenten?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Du finder procentdelen ved

         820/15340 · 100 = ..


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.