Matematik

HASTER - log

05. september 2011 af sparkzaps (Slettet)

Hej jeg er lidt i tvivl her, hvordan løse jeg følgende opgaver?

1: Logx=1
2: lnx=3 
3: 40*logx=80

vil gerne have fremgangsmåden i behøver ikke at lave den for mig. 

 

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at log(x) og 10x er hinandens omvendte funktioner, og at ln(x) og ex er hinandens omvendte funktioner.


Svar #2
05. september 2011 af sparkzaps (Slettet)

kan du konkretisere det? 

eksempel ?

jeg ved godt at de er hinandens inverse - men kan ikke forstår i denne sammenhæng.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis log(x) = y, er x = 10y . Prøv at benytte det i ligningen log(x) = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2011 af AskTheAfghan

Læs om de regneregler...

log(x) = a   ⇔  10log(x)=10a    ⇔   x = ...


Svar #5
05. september 2011 af sparkzaps (Slettet)

så hvis log(x)=1, er x=10^1


Svar #6
05. september 2011 af sparkzaps (Slettet)

dvs x=10.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt. Tallet 10 er jo også grundtallet for 10-tals logaritmen, så derfor er dets logaritme lig med 1.


Svar #8
05. september 2011 af sparkzaps (Slettet)

log(x)=1 <--> 10^log(x)=10^1 <--> x=10


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2011 af AskTheAfghan

Yeps. 100% Correct.


Skriv et svar til: HASTER - log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.