Matematik

Maaatematik

05. september 2011 af LLY (Slettet)

Hej igen

lige den sidste opgave, som irretere mig lidt, En funktion f er givet ved

f (x) = 0,25x4 − x3 + x2 .
a) Brug differentialregning til at bestemme monotoniforholdene for f .
b) Bestem en ligning for tangenten for f i punktet (3, f (3)) .
c) Bestem førstekoordinaten til hvert af de punkter på grafen for f , hvor
tangenthældningen er 0,375.

 

Taak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem fortegnsvariationen for f'(x)

b) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

c) Løs ligningen f'(x) = 0,375


Svar #2
05. september 2011 af LLY (Slettet)

Tusind taak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2015 af emjo (Slettet)

hvordan får i 3 løsninger til spørgsmål c? 

hvis man løser ligningen f'(x)=0,375 får i så ikke kun 1 løsning? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal løse ligningen   f '(x) = 0,375 , dvs.

        x3 -3x2 + 2x = 3/8

eller

        8x3 - 24x2 + 16x - 3 = 0

Man ser, at x = 1/2 er en rod, så vi har faktoriseringen

        8x3 - 24x2 + 16x - 3 = (x - 1/2)·(8x2 -20x +6)

og man finder rødderne

        x = 1/2 ∨ x = (5 + √13)/4 ∨ x = (5 - √13)/4


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2015 af emjo (Slettet)

der tabte du mig vist - hvor for du 3/8 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man bør da vide, at 3/8 = (3·125)/(8·125) = 375/1000 = 0,375 .


Skriv et svar til: Maaatematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.