Matematik

hjælp

06. september 2011 af MKN90 (Slettet)

hej 

jeg sidder med en opgave jeg bare ikk kan se mig ud af, håber i kan hjælpe mig,

 

Sukker opløses i vand i en rate der er proportionelt med mængden af sukker der stadig ikke er opløst. Hvis der til at starte med er 50 kg sukker, og efter 5 timer 20kg tilbage, hvor langtid går der så inden 90% af sukkert opløst?

 

håber i kan hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af mathon

     

                            m = mo·ek·t

                            20 = 50·ek·5

                            0,4 = e5k

                                     ln(0,4) = 5k

                            k = ln(0,4) / 5 = -0,183258

                            m = 50·e-0,183258·t = 50·0,832553t       når t måles i timer

 

                            0,10·50 = 50·e-0,153258·t

                            0,10 = e-0,183258·t)

                            ln(0,10) = -0,183258·t

                            t = ln(0,10) /(-0,183258) = 12,56 timer ≈ 12 tim. 34 min.

                        


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2011 af mathon

en løsning til
                       dS/dt = k·S

er
                       S = So·ek·t


Svar #3
06. september 2011 af MKN90 (Slettet)

1000 tak :D


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.