Matematik

Betragtmængderne..

06. september 2011 af ballemissen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har fået denne opgave som jeg bare ikke kan få til at fungere.

 

A = (x € N | -7 < x < ) , B = x € N | -2 < x < uendelighedstegn/væltet 8 tal)

Så nu skal jeg nu angive på listeform:

Fællesmængden mellem A og B,

foreningsmængden af A og B,

Komplementærmængden af A

Komplementærmængden af B

 

 

Ser frem til hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fællesmængden af A og B er mængden af de tal, der er både i A og i B.

Foreningsmængden af A og B er mængden af de tal, der er i enten A eller B eller i begge mængder.

Komplementærmængden til en mængde A er mængden af de tal, der ikke er i A.

Prøv nu at angive de pågældende mængder.


Svar #2
06. september 2011 af ballemissen (Slettet)

Jeg har fået A og B til at være A= [ -6,-5,-4,-3,-2,-1,0,1,2,3,4,5,6]   B= [-,1,0,1, ………………………………….[

 

Men nu når b slutter med et væltet 8 tal? 

 

Er svaret på fællesmængden så : [1,2,3,4,5,6,7,8,9,…………………………………………[

Nu da det kun er de naturlige tal, da der er N med : "x £ N osv".. :)

 

Tak for svaret :)

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Altså

A = {x ∈N | -7 < x < 7}   ? (det højre endetal var ikke skrevet i #0).

B = {x ∈N | -2 < x < ∞} 

Benyt symbolerne i Ω-boksen til at gøre det mere tydeligt, hvad du mener.

Så er 

A ∩ B = {x ∈ N | -2 < x < 7} = {-1 , 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6} , og

A ∪B = {x ∈ N | -7 < x < ∞}

Jeg formoder, at du med N her mener mængden af hele tal. Det er et lidt uheldigt valg, da man normalt bruger Z som symbolet for mængden af hele tal, mens N benyttes for mængden af naturlige tal, dvs. de hele, positive tal.


Svar #4
06. september 2011 af ballemissen (Slettet)

1000 tak, det var lige det jeg mente ;)


Svar #5
06. september 2011 af ballemissen (Slettet)

Så svaret på fællesmængden er = A ∩ B = {x ∈ N | -2 < x < 7} = {-1 , 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6} ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det var jo det, jeg skrev i #3 .


Svar #7
06. september 2011 af ballemissen (Slettet)

Ja, men jeg er ikke helt klar over hvad jeg skal bruge : A ∪B = {x ∈ N | -7 < x < ∞} til? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er jo svaret på foreningsmængden; mængden af alle hele tal, der er større end -7 . Den kan jo også blot skrives

A ∪B = {x ∈ N | -7 < x }


Svar #9
06. september 2011 af ballemissen (Slettet)

Okay, 1000 tak for hjælpen, sætter virkelig pris på det ;)


Skriv et svar til: Betragtmængderne..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.