Matematik

En trappepyramide i centicubes

07. september 2011 af Frankofille (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har en trappepyramide i centicubes

trin 1 har 1 centicube,

trin 2 har 1 i øverste og 9 i nederste,

trin 3 har 1 i øverste 9 i midterste og 25 i nederste.

spørgsmålet lyder:

Hvor mange centicubes skal der så bruges til at bygge pyramiden på trin 3?

Er der nogen der kan forklare hvad der er systemet i det, kan ikke selv se det.. tak


Brugbart svar (4)

Svar #1
07. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

du skal vel bare lægge de tre tal sammen?

1+9+25 = 35

 

Systemet i det er jo at man starter med én centicube i toppen, og for hvert trin tilføjer man en centicube i hver ende, så det bliver en pyramide.

første plan: 1x1 centicubes = 1 centicube
andet plan: 3x3 centicubes = 9 centicubes
tredje plan: 5x5 centicubes = 25 centicubes
fjerde plan: 7x7 centicubes = 49 centicubes

osv..


Svar #2
07. september 2011 af Frankofille (Slettet)

okey, tusind tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2019 af ppbørge (Slettet)

Er der nogle der kan give et svar til opg. 5.3??


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2019 af swpply (Slettet)

#3

Er der nogle der kan give et svar til opg. 5.3??

Og opgave 5.3 er hvilken opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2019 af Soeffi


Skriv et svar til: En trappepyramide i centicubes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.