Matematik

Diskriminanten

07. september 2011 af Glans (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Er der en der gider fortælle mig om jeg har gjort det rigtigt?

Skal finde diskriminanten i den her ligning. x^2-2x+1=0

a=1

b=-2

c=1

d=-(-2)^2-4*1*1

d=2-4=-2 dvs. ingen løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Duffy

Forkert


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Regn ordentligt efter. Du får istedet

d = b2 - 4ac = (-2)2 - 4·1·1 = 0 , dvs én løsning til andengradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2011 af olav1000 (Slettet)

d = 4 - 4

d = 0

der er altså én løsning.


Svar #4
07. september 2011 af Glans (Slettet)

Fejlen er ved -(-2)^2, hvor jeg har sagt at det giver 2, men det giver 4.  Jeg forstår ikke helt. Minus, minus giver det ikke plus?

Jeg er også igang med en anden ligning, hvor jeg har 3x^2-x+7= 

a=3

b=-1

c=7

når jeg skal finde d, giver det så minus 1 eller plus 1 fordi der står allerede minus foran 1, så skla jeg også minuse igen da formlen hedder d=b^2-4ac


Svar #5
07. september 2011 af Glans (Slettet)

altså ligningen hedder 3x^2-x+7=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

d = b2 - 4ac = (-1)2 - 4·3·7 = -83 , dvs ingen løsninger.


Svar #7
07. september 2011 af Glans (Slettet)

jeg forstår det ikke. jeg får det til at være -63

altså jeg siger (-1)^2 det giver 1, så ganger jeg 7 med 3 og det giver 21, så minuser jeg 4 fra 1 så får jeg -3

-3 ganger jeg med 21 og jeg får -63? :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Jeg forstår slet ikke dine udregninger. Se her

d = b2 - 4·a·c = (-1)2 - 4·3·7 = - 84 = -83


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#4

Hvad mener du med at (-2)^2 = 2? Og hvad mener du med at -*- giver + i denne sammenhæng?

Bare opklarende, for jeg kan ikke se andre besvare dit spørgsmål :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#7

Du skal læse op på det, der kaldes "regnearternes hierarki"!

Du skal ALTID gange først. 1-4*3*7 er ikke det samme som at sige (1 - 4)*(3*7) som i virkeligheden er det, du vil gøre. Du skal ALTID ALTID ALTID først gange alt ud, inden du begynder at trække tal fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du har helt misforstået regneoperationernes rækkefølge. Man regner b2 ud for sig, og man regner 4ac ud for sig, og så trækker man det sidste resultat fra det første:

d = [ b2 ] - [ 4·a·c ]

   = [ (-1)2 ] - [ 4·3·7 ]

som også vist i #8


Skriv et svar til: Diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.