Matematik

Hjælp til differentialkvotient

07. september 2011 af mellenj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg håber nogle kan forklare mig, eller give en formel på hvordan man kan bestemme differentialkvotienten, for jeg har ingen ide om hvordan  man gør, og min matematik bog forklarer det ikke.

tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg er helt sikker på, at det er gennemgået i din bog. Man kan vise, at en funktion er differentiabel, ved at benytte den såkaldte tre-trinsregel, der også giver en metode til at bestemme differentialkvotienten.


Svar #2
07. september 2011 af mellenj (Slettet)

jamen hvis jeg allerede har fået angivet f(x) = 10-3x^2 så kan jeg da ikke bruge tre-trinsreglen? sorry, forstår det bare slet ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det kan man da udmærket. Men hvis man er nået så langt, at man kender den generelle formel (k·xn)' = k·xn-1 , kan man jo også bruge den.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2011 af Krabasken (Slettet)

Formlen skal rettelig hedde:

(k*xn)' = k*n*x(n-1)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er da korrekt. Tak for rettelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du bruger formlen på det aktuelle udrtyk, får du:

 

(10-3x^2)' = 10' - (3x^2)' = 10*x^0 - 3*x^2 =

10*0*x^(0-1) - 3*2*x^(2-1) =

0 - 6x^1 = -6x


Svar #7
08. september 2011 af mellenj (Slettet)

jeps mange tak for det,:-)


Skriv et svar til: Hjælp til differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.