Matematik

Differetialregning HJÆÆÆÆLP!!!!!

08. september 2011 af simonepignot (Slettet) - Niveau: B-niveau

opg 1

1) Udregn funktionstilvæksten  delta Y  f(x)= 3x i 2 + 2x - 1          x0=0 

2) Beregn differenskvotienten delta  Y/h
3) Undersøg om delta Y/h   har en grænseværdi når  , differentialkvotienten.
4) Beregn tangentlinjen. 

 

opg 2 

beregn det samme for f(x)= x i 2 + 3x -2       x0=-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

3x2 + 2x - 1

Funktionstilvæksten:

Δf = f(x + h) - f(x)

    = 3(x + h)2 + 2·(x + h) - 1 - (3x2 + 2x - 1)

    = 3(x2 + h2 + 2xh) + 2x + 2h - 1 - 3x2 - 2x + 1

    = 3x2 + 3h2 + 6xh + 2x + 2h - 1 - 3x2 - 2x + 1

    = 3h2 + 6xh + 2h

Differenskvotienten:

Δf / h = (3h2 + 6xh + 2h) / h

          = 3h + 6x + 2

Differentialkvotient:

Δf / h  →  f '(x)  for h → 0

3h + 6x + 2  →  6x + 2  for h → 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du finder tangentlinjen ved at anvende tangentligningen

y = f'(xo)(x - xo) + f(xo) .

Prøv nu selv at løse opg. 2 ud fra den hjælp, jeg har givet i #1.


Skriv et svar til: Differetialregning HJÆÆÆÆLP!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.