Matematik

log - haster!

08. september 2011 af arcaness (Slettet)

hvordan løser jeg følgende opgave?

4+logx=lne^2+2

tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Ligningen løses på følgende måde:

4 + log(x) = ln(e2) + 2  ⇔

4 + log(x) = 2 + 2  ⇔

log(x) = 0  ⇔

10log(x) = 100  ⇔

x = 100 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skriv ligningen som

2 + log(x) = ln(e2) , og benyt, at 2 = log(102) , så

log(102·x) = ln(e2) = 2 = log(102)


Svar #3
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: log - haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.