Matematik

cosinus eller sinus?

08. september 2011 af Emmajohanne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilken relation skal jeg bruge, for at regne denne opgave ud?

I en trekant er siden a = 12, siden b er 6 og vinklen A = 103 grader
Bestem vinkel B
Bestem siden c
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationen til at bestemme vinkel B. Dermed bestemmes også vinkel C. Benyt nu en cosinusrelation til at bestemme c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Siden c kan du hurtigt finde ved: c2 = a2 + b2

Også kan du se hvilken relation du skal bruge udfra oplysningerne.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den går ikke med Pythagoras. Trekanten er ikke retvinklet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Trekanten kan af gode grunde ikke være retvinklet, når den ene vinkel er A = 103º . Der er slet ikke plads til en anden vinkel på 90º i den trekant. Derfor kan Pythagoras ikke benyttes i denne trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3,4

Tak, det skulle jeg have været opmærksom på. Jeg tror det er bedst at jeg holder mig væk næste gang...


Skriv et svar til: cosinus eller sinus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.