Matematik

Røreringpunkterne med tangenterne

08. september 2011 af nanna33 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Find Røringspunktet (eller røringspunkterne) med tangenten (tangenterne) i følgende tilfælde

 

Siddder med denne opgave og kan bare ikke få det til passe med grafen, når jeg sætter den ind i graph for at tjekke om jeg har regnet rigtigt . Måske har  jeg regnet f(x) forkert ud til sidst når man sætter den x-værdi man har fået ind i f(x), har prøvet at taste det ind på lommeregneren med og uden ( ) , men det passer bare ikke med nogen af de resultater, jeg har fået. Håber der er en der kan hjælpe?(:

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af peter lind

Jeg kan kun læse dele af din docx  fil. Kan du ikke levere den i doc eller pdf format


Svar #2
08. september 2011 af nanna33 (Slettet)

Sådan(-:


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har

f(x) = (2/3)x3 -(1/2)x2 -x +2

Du har differentieret korrekt til f'(x) = 2x2 -x -1 , og du har også løst ligningen f'(x) = 2 korrekt.

Du skal så beregne f(3/2) og f(-1) :

f(3/2) = (2/3)·(3/2)3 -(1/2)·(3/2)2 -(3/2) + 2 = (3/2)2 - (1/2)·(3/2)2 - (3/2) + 2

          = (1/2)·(3/2)2 -(3/2) + 2 = (9/8) - (3/2) + 2 = 2 - (3/8) = 13/8

f(-1) = (2/3)·(-1)3 - (1/2)·(-1)2 -(-1) + 2 = -(2/3) - (1/2) + 3 = 3 -7/6 = 11/6


Svar #4
08. september 2011 af nanna33 (Slettet)

ved f(-1) , er det ikke en fejl at der står + 3, skulle det ikke have været +2?(:


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

De to sidste led i f(x) er -x + 2, der for f(-1) udregnes til -(-1) + 2 = 3 .


Skriv et svar til: Røreringpunkterne med tangenterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.