Matematik

Isolering af variabel

11. september 2011 af pernilledae (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et problem med en matematikopgave, hvor jeg skal finde værdien p når et punkts koordinater er (1,-2) og et andets er (p,8), hvor hældningskoefficienten for den rette linje, der løber igennem de to punkter, er 2.

Jeg har derfor opstillet ligningen 2 = (8-(-2))/(p-1)

men jeg kan simpelthen ikke se mig ud af, hvordan jeg får isoleret p i denne ligning. 

Eller er der andre måder, hvorpå jeg kan finde værdien x-koordinaten p?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2011 af mathon

 

         2 = (8-(-2)) / (p-1)

         2 = 10 / (p-1)

         1 = 5 / (p-1)

         (p-1) = 5

          p = 6


Skriv et svar til: Isolering af variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.