Matematik

andengradsligning

11. september 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder og er lidt lost i en andengradsligning, så det ville være fedt hvis der var nogen, som kunne hjælpe mig videre.

Jeg er kommet frem til: 20x*2-x²-76=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af peter lind

Hvis du går ind på portalens matematik vil der øverst være en henvisning til matematik sider. Gå ind på denne. Der vil du kunne finde en henvisning til en side med formler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du har en 2.-gradsligning givet ved

ax2 + bx + c = 0

Til løsning af 2.-gradsligningen finder du diskriminanten ved

d = b2 - 4·a·c ,

mens løsningsformlen er givet ved

x = (-b ± √d) / (2·a) .

Prøv nu selv at løse ligningen.


Svar #3
11. september 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet)

Tak. Men det jeg er i tvivl om, er hvad der er mit a, b og c-led i ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2011 af peter lind

Du har 20x2 -x2 -76 = 19*x2 -76 = 0 Så er a =19, b = 0 og c = -76


Svar #5
11. september 2011 af AngelicaArmstrong (Slettet)

Det forstår jeg altså ikke. Fordi x*2, er jo ikke det samme som x², så hvordan får du det til at man bare kan tage 20*x*2-x² og få det til at blive 19*x² ?


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.