Matematik

Tangent

12. september 2011 af sandiee (Slettet)

Jeg har ingen idé om hvordan man løser dette, så er der en fiks studerne ude i lille danmark, der vil være rar at forklarer mig det?

 

en funktion f er givet ved f(c)=x^3+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

 

På forhånd mange mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af Isomorphician

Brug tangentens ligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)


Svar #2
12. september 2011 af sandiee (Slettet)

Men hvordan finder jeg Xo og x?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2011 af Isomorphician

Punktet (1, f(1)) er (x0, f(x0))


Svar #4
12. september 2011 af sandiee (Slettet)

Dvs svaret er: y=f'(1)(x-1)f(1) og så bare regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2011 af Isomorphician

y = f'(1)(x - 1) + f(1)

men ja, så er det bare at finde værdierne, indsætte og udregne.


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.