Matematik
Integralregning
Hej
Jeg har en figur som er vedhæftet (.doc fil).
Hvordan kan jeg løse: φ = x1∫x2 ((2/z) · e(x)) dx, hvor x1 er det sted, hvor flydning netop begynder ved profilets kant og x2 er rotationspunktet. Her skal e(x) læses "tøjning som funktion af x.
Det skal på en eller anden måde give: φ = 2/z (x2 - x1) · (n · ey + ey)/2, men hvordan?
Tak på forhånd!
Svar #1
12. september 2011 af peter lind
Hvis jeg har forstået opgaven rigtig, skal du finde arealet under den skrå linje. Det kan deles op i 2 dele. Den nederste del er en rektangel med arealet længde*højde. Den anden er en retvinklet trekant hvor arealet er ½*grundlinje*højde.
Alternativt kan du finde ligningen for den rette linje og dernæst foretage integrationen. Den første mulighed er langt de nemmeste.
Svar #2
12. september 2011 af turk89 (Slettet)
Hvis jeg alene kigger på geometrien for at udlede formlen, hvordan kommer jeg frem til bogstavet z, som indgår i facit?
Svar #3
12. september 2011 af peter lind
Bogstavet z undrer også mig. Det er jo ikke på tegningen. Du må se opgaven igennem for at se hvor den kommer fra.
Svar #4
12. september 2011 af turk89 (Slettet)
Se dokumentet. Tegningen er ikke målfast.
I bogen står der:
Da der er tale om små vinkler er tan dφ = dφ og man finder: R · dφ = dx.
I det vi kalder kanttøjningen som funktion af dens placering langs x-aksen for e(x), findes af ensvinklede trekanter:
1/R = dφ/dx = e(x)/z (1)
Antages at flydeleddet er symmetrisk omkring rotationspunktet, kan den samlede vinkeldrejning i flydeleddet betemmes af de to sidste led i (1) til: φ = x1∫x2 ((2/z) · e(x)) dx
Svar #5
12. september 2011 af peter lind
Det siger mig ikke noget. Det er jo blot nogle figurer uden noget som helst.
Svar #6
12. september 2011 af turk89 (Slettet)
Ja, det var også det jeg tænkte på, hvis man ikke kender noget til det. Den første figur viser tværsnittet af en bjælke, mens de øvrige figurer viser hhv. tøjnings- og spændingsfordelingen på selvsamme tværsnit.
Kan du så se, hvorledes man kommer frem til formlen: 1/R = dφ/dx = e(x)/z?
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
