Dansk

Krimi

13. september 2011 af dampe1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa Allesammen.

Jeg skal have skrevet en krimi-novelle til på næste fredag, og jeg havde tænkt mig at starte på den i dag.

Men jeg skal have fundet på en forbrydelse..
Har i nogle forslag?
Jeg havde selv tænkt på et politisk-relateret mord, hvor man så følger en kriminalchef, der opklarer mordet.

Jeg går i 9. klasse, og jeg synes selve plottet virker halv plat, men har I nogle bedre forslag??

På forhånd tak! :-)

 

NicolajSørensen


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af anna9696 (Slettet)

Hej Nicolaj:-)

 

Jeg synes bestemt ikke, at dit plot lyder plat! Husk altid at bruge mange sanser og beskrivende ord, når du skriver dansk stil. Det har jeg selv erfaret......

Hvis denne politiker nu var vokset op i et lille samfund, hvor alle kender alle, kunne der komme noget godt ud af din historie. Sådan et samfund kan man jo tænke, have mange hemmeligheder? Hvis politikeren har været involveret i noget, som gør at peroner fra sit tidligere liv ikke bryder sig om at han/hun er i denne position i dag, kunne det føre til en ret god historie med et godt plot. Eller hvis der var nogle personer, som var bange for at det, som hørte fortiden til pludselig skulle se "dagens lys". Din politiker kunne også haveværet vidne til noget?

 

Held og lykke.

Ps. Kan du følge mig?


Svar #2
13. september 2011 af dampe1 (Slettet)

Hej Anna.
 

Jeg forstår dig.

Men hvordan skulle det så være indledningsvis?
Jeg har svært ved at visualiserer mig en indledning, hvor man introducerer ens hovedperson, som skulle være personen der også opklarer mordet, samt fortælle om ham der dørs baggrund og så videre...

Hvis du vil hjælpe mig med det, så siger jeg mange tak!

 


Tusind tak for svaret! :-)


/NicolajDamgaardSørensen


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af anna9696 (Slettet)

Jeg vil da prøve:-)

Din hovedperson skal jo have en form for stilling, som kan lægge op til at han/hun opklarer mordet - f.eks. en journalist. Det er jo naturligt at en politker, som jo eksempelvis kunne være igang med en valgkamp, fylder meget i medierne, især hvis han/hun bliver slået ihjel. Det kunne ligesom vække journalistens interesse for sagen. Hvis du starter med at introducere en helt almindelig morgen i journalistens liv, hvor han pludselig  får en opringning om denne nyhed. Så får du også beskrevet journalisten og hans privatliv. I hvert fald om morgenen - i første omgang.:-)

Hvis journalisten falder dybere og dybere i med sagen om den dræbte politkere, bliver han til sidst nødt til at opgive at bruge sin tid med familie og venner. Kaos i hans privatliv....på et tidspunkt rejser han ud til det her lille samfund ,politikeren kommer fra og bliver revet mere og mere med i historien. Til sidst bliver det et spørgsmål om liv og død.

 

Det var så lidt, og håber der kommer noget godt ud af svaret!:-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af Booklover (Slettet)

Hmmm ... der er jo så mange muligheder for historier! Din ide lyder rigtig fin ;) Jeg vil dog lige, bare for at inspirere dig, komme med lidt ideer (så kan du jo se om de er brugbare) fra det virkelig liv: en hypnose af en kvinde til at begå mord, personlighedsspaltninger, personer indespærret i skjulte kældre, mv. 


Skriv et svar til: Krimi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.