Matematik

stamfunktion

13. september 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave:

En funktion f er bestemt ved f(x) = 2x-3

a) bestem stamfunktion til f, og bestem den stamfunktion F, hvor førsteaksen er tangent til grafen for F.

Jeg har bestem stamfunktion til f som jeg fik til F(x) = x2 - 3x + c

Men det næste spørgsmål  kan jeg ikke finde ud af

Håber nogen kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Førsteaksen er x-aksen, og den skal være tangent til grafen for F(x). Førsteaksen er vandret og har hældningskoefficient 0 . Hældningskoefficienten for en tangent til grafen for funktione F(x) er F'(x) = f(x) , så man skal løse ligningen f(x0) = 0 . Konstanten c bestemmes så ved, at F(x0) = 0 .


Svar #2
13. september 2011 af brugerjulie (Slettet)

Hmmm nu har jeg læst det igennem et par gange men er virkelig blank :/ ?? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal løse ligningen f(x0) = 0 , dvs. 2x0 - 3 = 0 . For dette x0 bestemmes c, så F(x0) = 0, dvs så

x02 -3x0 + c = 0, altså c = 3x0 - x02 .


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.