Matematik

problemregning

13. september 2011 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej alle sammen, jeg har virkelig brug for hjæp, jeg har nolge opgaver jeg ikke kan lave.

Håber i vil hjælpe mig  :D

 

Her er opgaverne:

Opgave 1 ( Campingtur )  tredie punkt

De køre med en gennemsnitsfart på 70 km i timen. Efter 2½ time holder de en pause.

i hvilken by holder de pause ?

Og helle opgave 2 ( lilienhof )

her er linket hvor i kan se de parpier og billeder i skal bruge : http://www.vesterskerningeskole.skoleintra.dk/Faelles/Ugeplan/201110/08A/4-Maj%2091.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Og hvor er dine svar?


Svar #2
13. september 2011 af omii1234 (Slettet)

hvad mener du ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må da selv have forsøgt at løse opgaverne? Hvor er dine fremgangsmåder og resultater?


Svar #4
13. september 2011 af omii1234 (Slettet)

har ikke nogen kan slet ikke opgaverne

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2011 af rexden1

Man lærer nu mest ved at forsøge at lave opgaverne selv. 

Du kører med 70 km/t, betyder at du på 1 time køre 70 km. på 1/2 time kører du så 70/2=35 km. På 2,5 time kører du så: 70*2+35 = 175 km. Hvilket betyder, at med udgangspunkt fra Aalborg,holder familien pause i Vejle.

hvor mange DM skal betale for 3 overnatninger når de er 2 voksne, 2 børn og en hund ?

2 voksne af 31,00 kr. pr. voksen = 2 * 31,00 = 62,00 kr.

2 børn af 15,00 kr. pr. barn = 2 * 15,00 = 30,00 kr. 

Hunden er gratis og der er ingen pensionister.

I alt pr. overnatninger: 62+30 = 92 pr. dag

De har 2 overnatninger: 92 *2 = 184,00 kr.

Havde de været medled af FDM kunne de få 10% i rabat. De ville så nøjes med at betale:

184-(184/100)*10 = 165,60 kr.

 

OPGAVE 2

Hvor mange DM skal de betale for 3 overnatninger ?

2 voksne af 5,5 Dm pr. voksen = 11 DM

1 barn på 13 år af 3,50 DM = 3,5 DM

1 barn på 15 år af 4,00 DM = 4,00 DM

1 hund af 2,5 DM pr. hund = 2,50 DM

1 bil af 2,00 DM pr. bil = 2,00 DM

1 telt af 3,50 DM pr. telt = 3,50 DM

I alt: 11+3,5+4+2,5+2+3,5 = 26,50 DM pr. overnatninger. De har 3 overnatninger: 26,5 * 3 = 79,50 DM

De 3 overnatninger ville i danske kroner med en kurs på 382 koste: (382/100)*79,50 = 303,69 kr.'


I en tysk bank skal man betale 26,30 DM for 100 d.kr.  Havde man derfor valgt at veksle i tyskland skulle man betale:

(100/26,30)*100 DM = 380,23, hvilket betyder at 100 DM koster 380,23 kr. 

Hvilket viser at det havde været en fordel at veksle i Tyskland frem for Danmark, da kursen for

100 DM i Tyskland = 380,23 kr mod kursen for 100 DM i Danmark = 382,00 kr.

 


Svar #6
14. september 2011 af omii1234 (Slettet)

tusind tak for hjælpen ?

 


Skriv et svar til: problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.