Matematik

Kvadratsætninger

14. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

Hej med jer

Jeg har fået disse to opgaver, som jeg skal omskrive til kvadratsætninger (enten (a+b)2 eller (a-b)2 eller (a+b)(a-b))

1) x2 + 6x + 9 = den har jeg lavet om til = (x+3)2

2) 4x2 - 2bx + b2 = denne kan jeg ikke omskrive til en kvadratsætning, da det nærmeste jeg kommer er (x-b)2 , men dette stemmer ikke, da jeg skal have 4x2.

Kan i hjlæpe mig?

 

Mange tak for opmærksomheden, hilsen Nanna :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af mathon

 

               4x2 - 2bx + b=  (2x)2 - 2·(2x)·b + b2 + 2bx  = (2x-b)2 + 2bx


Svar #2
14. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

det passer da ikke, gør det? Det bliver da 4x2 - 4bx + b2


Svar #3
14. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

Eller hvad?


Svar #4
14. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

kan man sige det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af birgitd

Ja det kan man godt sige, det der sker er at for at få (a-b)ledet så skal vi bruge -2a

da (a-b)2= a2+b2-2ab I dit stykke er a=2x. derfor lægger mathon -2xb til og trækker dem fra igen.

 


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.