Matematik

Ligesiddet trekant

15. september 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man en vinkel i en ligesiddet trekant?

 

Jeg ved at c = 4,1, b = 3,8 og vinkel A = 72


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af mathon

 

         (180º) / 3 = 60º                       overfor lige store sider i en trekant, ligger lige store vinkler


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg tror, at du har misforstået noget i opgaven.

Ligesidet betyder, at alle siderne er lige lange.

Men så kan a og b ikke være forskellige.


Svar #3
15. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Så er det vist bare en vilkårlig eller ensvinklet trekant? Hvordan beregner jeg vinkler for sådanne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af mathon

 

     formentlig
                             ligesidet   --->   ligebenet

hvorfor
                             vinkel A er topvinklen
vinklerne
ved grundlinjen
er lige store
                            <B = <C = (180º-72º)/2 = 54º

                            b = c = 4,1

                            a = 2·(4,1·cos(54º))


Svar #5
15. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Ja. :) Ved du hvordan man beregner vinklen for sådan en?


Svar #6
15. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Eller egentlig bare hvordan man beregner a


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvis den er ligebenet, er to af siderne lige store, og dermed også to af vinklerne lige store.

Så kan du benytte dig af, at summen af vinklerne i en trekant altid er den samme.

 

Informationerne i opgaven lugter nu mere af, at der skal bruges cosinusrelation, især da niveauet er B.
Prøv lige at læse opgaven grundigt og se, hvad der egentligt står om den trekant.


Svar #8
15. september 2011 af studinen2012 (Slettet)

Men jeg skal beregne sidelængden a. Det er ikke godt nok at skrive den er ligeså lang som c.


Skriv et svar til: Ligesiddet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.