Matematik

problemregning

15. september 2011 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Håber i vil hjælpe mig :)

 

 

- beregn prisen for er elforbrug på 10 kWh.

 

- tegn grafen for y=0,6*x+2 i et koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Den første opgave mangler der information til. Se om du kan finde ud af mere om opgaven (og prøv selv først).

Den anden opgave skal du tegne et koordinatsystem.
Så vælger du nogle x-værdier og beregner de tilhørende y-værdier med formlen y=0,6*x+2.
Derpå afsætter du punkterne (x,y) i koordinatsystemet.
Du forbinder punkterne, og skulle gerne få en ret linje.


Svar #2
15. september 2011 af omii1234 (Slettet)

i den første opgave                          y er prisen i DM

her er der info :    y=0.6 * x + 2      0.6 er prisen i DM for 1 kWh

                                                           x er antal kilowatt-timer (kWh)

                                                          2 er prisen i DM for tilslutning

 

Kan man godt sige    y= 0.6 * 10 + 2  og det giver 8 ?     


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Det ser ganske fornuftigt ud.

Husk enheder, så er det fint.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af birgitd

Ja så har du regnet prisen for 10 kWh ud, og ved at indsætte et andet tal kan du få en ny pris og så kan du tegne din linie i et koordinatsystem


Svar #5
15. september 2011 af omii1234 (Slettet)

okay tak for hjælpen :)


Svar #6
15. september 2011 af omii1234 (Slettet)

Der fire opgaver mere ( familien betaler 5 DM for deres elforbrug )

- Hvor mange kWh havde de brugt ?

- tegn i samme koordinatsystem den graf, der viser elpriser i DM, hvis der ikke betales for tilslutning og prisen pr. kWh er 1 DM.

- Tegn et linjestykke i koordinatsystemet, der viser prisforskellen mellem de to betalingsmåder ved et forbrug på 10 kWh.

- Hvor mange procent spares der ved at benytte den billigste betalingsmåde, når forbruget er 10 kWh ?

 

håber du vil hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvilke tanker har du gjort dig om, hvordan man kan gøre?

Du har jo en fin graf med forbrug i kWh hen ad x-aksen og pris i DM op ad y-aksen. Kan den bruges?


Svar #8
15. september 2011 af omii1234 (Slettet)

vil du ikke hjælpe mig kan slet ikke opgaverne og skal lave den til imorgen :(


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2011 af birgitd

Har du tegnet graffen???

Så skal du gå ind på y-aksen ved 5 DM og gå hen ad til du rammer din graf og så aflæse på x-aksen.

Ellers kan du sætte 5 ind på y´s plads og finde x.    y=0.6 * x + 2

Dernæst skal du tegne en ny graf der går gennem (0,0) da der nu ikke betales et start gebyr så y= 1X


Svar #10
15. september 2011 af omii1234 (Slettet)

hvad mener du

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2011 af birgitd

Har du tegnet en graf? har du sat tal hen ad x-aksen og skret at det er kWh hen ad den akse? og har du sat tal på y-aksen og skrevet at det er DM op ad den akse?

Altså du ved den opgave du skulle løse i første omgang

"- tegn grafen for y=0,6*x+2 i et koordinatsystem."


Svar #12
15. september 2011 af omii1234 (Slettet)

jeg har lavet den

 


Svar #13
15. september 2011 af omii1234 (Slettet)

ja nu til den anden opgave

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. september 2011 af birgitd

Hvormange kWh har de brugt når de skal betale 5 DM kan du så aflæse af grafen ikk?

Lad vær med at jag med mig jeg laver også mad til min egne børn

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2011 af birgitd

tredjeopgave:

- tegn i samme koordinatsystem den graf, der viser elpriser i DM, hvis der ikke betales for tilslutning og prisen pr. kWh er 1 DM.

Kan du finde ud af at tegne denne graf på det papir du har tegnet den anden graf?


Svar #16
15. september 2011 af omii1234 (Slettet)

Tegn et linjestykke i koordinatsystemet, der viser prisforskellen mellem de to betalingsmåder ved et forbrug på 10 kWh.

- Hvor mange procent spares der ved at benytte den billigste betalingsmåde, når forbruget er 10 kWh ?


Skriv et svar til: problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.