Matematik

HJÆLP!!!

15. september 2011 af Cherrie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

 

har lige brug for noget hjælp :P, 

spørgsmålet på opgaven er: Kom med mindst 2 forslag til en kasse, hvor der kan stables 24 stk af din emballage.

 

Mine mål på min emballage:

 

Højde= 25Cm

Længde= 7Cm

Bredde= 7Cm

 

Hvordan skal jeg få lavet den her opgave jeg forstår det seriøst ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af drives (Slettet)

du skal vel finde rumfanget af din emballage, og derefter komme med målene for 2 kasser med 24 gange så stort rumfang


Svar #2
15. september 2011 af Cherrie (Slettet)

altså mit rumfang er 1004,05 

 

1004,05 * 24 = 24108

 

Så rumfanget af kassen er 24108? men hvordan skal jeg så finde ud af hvad målene på kassen er?


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal se på forskellige måder at stable 24 stk af dine emballegeobjekter til en kasse. Benyt, at

24 = 8·3 = 23·3 ,

så du skal se på forskellige måder, hvorpå 24 kan skrives som produkt af 3 hele tal, for eksempel

24 = 2·2·6 = 2·3·4

Tager du dine emballagedimensioner (25cm , 7cm , 7cm) og ganger med (2 , 3 , 4) får du dimensionen på en kasse, nemlig 50cm × 21cm × 28cm , der kan rumme 24 stk. af dine emballageobjekter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2011 af SuneChr

Kassen har dimensionerne

(24·7) x 7 x 25     eller    7 x 7 x (24·25)   hvis enhederne skal stables ovenpå hinanden.   


Svar #5
15. september 2011 af Cherrie (Slettet)

Tak Andersen11 for det hurtige svar, men, siden jeg skal have 2 forskellige kasser kan jeg så bare ændre de 3 tal vi ganger med i dit eksempel er det ( 2,3,4) kan jeg bare ændre dem til f.eks ( 3,4,5) også vil jeg stadig få en kasse som kan rumme 24stk af min emballage?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg gav dig eet eksempel til at finde en kasses dimensioner ud fra faktoriseringen 24 = 2·3·4 . Du kan jo så prøve med den anden faktorisering 24 = 2·2·6 .

Du kan ikke ændre tallene tilfældigt. Tallenes produkt skal jo være 24 .


Svar #7
15. september 2011 af Cherrie (Slettet)

ahhh okay :) tak


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.