Matematik

tangentligning

15. september 2011 af tonedøv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

Lad en funktion være givet ved f(x)=1/3 x^3-3x^2+7x.
Det oplyses at tangenten til grafen for f(x) har hældningen 2 i to punkter P og Q. Bestem koordinatsættene til P og Q, og bestem begge tangentligninger.

 

Nogle der kan hjælpe grundigt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af peter lind

Hældningen af tangenten er f'(x) så find f'(x) og løsligningen f'(x) = 2. Det giver x koordinaterne for P og Q


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs først ligningen f'(x0) = 2 til bestemmelse af punkterne P's og Q's x-koordinater. For hver værdi af x0 benytter man så, at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.