Matematik

Phytagoras? ..

16. september 2011 af thuqqish (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en trekant, hvor jeg kender 2 af siderne a og c .. også kender jeg vinkel A.

 

Ved I hvilken formel jeg skal bruge for at finde den ukendte side b? .. Er det phytagoras?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2011 af Walras

Hvis det er en retvinklet trekant, kan du godt benytte pytagoras. Men det er flere muligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvis det ikke er en retvinklet trekant, har du måske hørt om sinusrelationerne.

Når du kender vinkel A og C, kan du nemt finde vinkel B (summen af vinklerne i en trekant).


Svar #3
16. september 2011 af thuqqish (Slettet)

Vinkel A er 70grader, side a = 11 og c = 9.

Jeg skal finde side b og de to ukendte vinkler.

 

 

Jeg skal vel starte med at finde side b så jeg har alle siderne ikke? ...

Men jeg kan ikke se på ogaven om den er ret eller ej, når jeg kun har vinkel A.

 


Svar #4
16. september 2011 af thuqqish (Slettet)

Jeg kender ikke vinkel B og C, og heller ikke siden b


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2011 af SuneChr

cos-relationen er et fornuftigt valg.

a2  =  b2 + c2 - 2·b·c·cos A

Indsæt nu alt det kendte, og løs derefter 2.gradsligningen i b.       b > 0


Svar #6
16. september 2011 af thuqqish (Slettet)

Bruger man ikke Cosinusrelationen til at finde vinkler?

Kan jeg godt bruge den til at finde siden b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også benytte sinusrelationerne til at bestemme vinkel B, hvorved også vinkel C bestemmes. For hver af løsningerne kan b så bestemmes igen af sinusrelationerne.


Svar #8
16. september 2011 af thuqqish (Slettet)

kan I ikke lige skrive den formel jeg skal bruge til at finde siden b?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du har allerede fået en ligning i #5.


Svar #10
16. september 2011 af thuqqish (Slettet)

OKay, det forstår jeg slet ikke :/ ..

 

Jeg får resultatet, altså siden b til 11,44 men resultatet skal blive 10,11


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2011 af SuneChr

a =  b2 + c2 - 2·b·c·cos A        ⇒      b2 - (2·c·cos A)·b + (c2 - a2)  =  0

Indsæt alt det kendte og

løs denne 2.gradsligning m.h.t. b  hvor b > 0.


Svar #12
18. september 2011 af thuqqish (Slettet)

Jeg er stadig ikke helt med på den.

 

 

Kan du ikke beregne siden b for mig, så skal jeg nok regne vinklerne ud.

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

I #11 har du fået en 2.-gradsligning skåret ud i pap. Du skal indsætte det, du kender, a, c, og A, og så finde b som rødderne i den 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. september 2011 af SuneChr

Løs da denne her:

x2 - (2·9·cos 70o)·x + (92 - 112)  =  0        for x > 0

Så kalder du til sidst x for  b.


Skriv et svar til: Phytagoras? ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.