Matematik

Kvadratsætning

18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Hej :-)

Jeg skal lave en kvadratsætning (som er skrevet som et produkt) om til en sum eller differens.

Har jeg gjort det rigtigt?

(a+b)*(a-b)=a^2-b^2 ---> jeg skal bevise at (a+b)*(a-b) giver a^2-b^2

a*a+a*b-b*a+b*b

a^2+ab-ba-b^2

a^2-b^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af mathon

                  a·a - a·b + b·a + b·b

                 a2 - ab + ab - b2                          da faktorernes orden er lige gyldig

                 a2 -  b2


Svar #2
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Årh okay. Mange tak skal du have :-)


Svar #3
18. september 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Hvis jeg så sætter tal ind i så jeg vælger at a = 2x og b = 5, kan det så passe, at det bliver sådan her:

(2x+5)*(2x-5)

2x*2x-2*5+5*2+5*5

4x^2+10-10-25

4x^2-25


Skriv et svar til: Kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.