Matematik

bevis

18. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

hej jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig. Jeg skal bevise denne sætning

y=f'(x0)*(x-x0)+fx0)

men kan ikke huske hvorfor det i beviset springer fra at være

y =f'(x0)x+(f(x0)-f'(x0)*x0

til

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

håber nogen kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den linie

y =f'(x0)x+(f(x0)-f'(x0)*x0

er heller ikke korrekt.


Svar #2
18. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

er denne her korrekt.

F'(x0)*x0+f(x0)-f'(x0)*x0-f(x0)

til

y= f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

er den øverste linje korrekt, hvis ja kan du så ikke forklar hvordan man går fra den ene til den anden ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er den ikke. Undlad i øvrigt at blande F(x) og f(x) sammen.


Svar #4
18. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

når men så ved jeg ikke hvordan jeg ellers skal løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal sikkert bestemme ligningen for den linie, der går gennem punktet (x0 , f(x0)) og som har hældningskoefficienten f'(x0) ?


Svar #6
18. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

ja det skal jeg


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så benyt, hvad du kender om liniers ligninger og deres bestemmelse.

Hvis et andet punkt på linien er (x,y), gælder så

a = f'(x0) = (y - f(x0)) / (x - x0) , og dermed

y - f(x0) = f'(x0) · (x - x0)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2011 af mathon

for den kontinuerte og differentiable
funktion
                          y = f(x)

     gælder
                          limes  (f(x) - f(xo)) / (x-xo) = f '(xo)                    
                           x→xo

    som giver
                          (f(x) - f(xo)) = f '(xo)·(x-xo)

                          y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)          

    hvoraf
                                    a                 b
                          y = f '(xo)·x + (f(xo) - f '(xo)·xo)

                         y = ax + b

                         

 


Svar #9
18. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

Mange tak Anders !!!! : D


Svar #10
18. september 2011 af Kristina0 (Slettet)

og mathon : )


Skriv et svar til: bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.