Matematik

Hyperbler og asymptoter ???

18. september 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skitser i samme koordinatsystem følgende hyperbler og deres asymptoter:

a. y=1/x
b. y=3/x
c. y=1/x+3
d. y=(1/x+3)-2

Er der nogen der vil hjælpe mig med at regne opgaven og forklare mig hvad jeg skal gør?? ^_^ 

på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2011 af SuneChr

Du ved, at asymptoterne for  y  =  k / x    er  x- og y-aksen.

Forskydes funktionen  y   =  k / x  med forskydningsvektor  (a , b)  fås  y - b  =  k / (x - a)

så skulle det være muligt, at finde de nye asymptoter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2011 af Chrystine (Slettet)

For at skitsere graferne skal du naturligvis beregne nogle støttepunkter ved selv at vælge nogle x-værdier og udregne tilhørende y-værdier.

Husk både positive og negative værdier, og at komme tæt på asymptoten (i a værdier tæt på nul).


Svar #3
19. september 2011 af Mimi933 (Slettet)

passer det med at opgave c og d

c. y=1/x+3 ( x= -3 og y= 0)
d. y=(1/x+3)-2 (x=-3 og y=-2) ???


Skriv et svar til: Hyperbler og asymptoter ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.