Matematik

Lineær transformation

19. september 2011 af Broderblid (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Den lineære transformation T:R3-->R4 afbilder vektoren u=(2,3,1) i T(u)=(4,5,2), og vektoren v = (1,1,2) i T(v)=(3,-1,2). Find T(1,3,-4).

Hvordan løses problemet?

Jeg har brug for meget hjælp :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af goathunter (Slettet)

skriv (1,3,-4) som linear kombination af de to andre vektorer og udnyt linearitet T(a+b)=T(a)+T(b)


Svar #2
19. september 2011 af Broderblid (Slettet)

Okay det prøver jeg lige :)

Tusind tak.


Svar #3
19. september 2011 af Broderblid (Slettet)

Hvad er det du mener jeg skal bruge linearitet T(a+b)=T(a)+T(b) til?

Alle andre er også velkomne til at svare ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2011 af goathunter (Slettet)

Lad os sige at du skriver (1,3,-4)=a*u+b*v en linear kombination kan du finde T(1,3,-4) = T(a*u+b*v)=a*T(u)+b*T(v) og du kender T(u) og T(v).. du mangler altså bare at skrive (1,3,-4) som en linear kombination af u og v.


Svar #5
19. september 2011 af Broderblid (Slettet)

Okay tror jeg forstår det til en vis grad :)


Skriv et svar til: Lineær transformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.