Matematik

reducéring

20. september 2011 af henii (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg sidder her og kan ikke helt huske hvordan det er man skal reducére... håber der er nogle som kan hjælpe mg!

 

opgaver hedder:     8a3 *b*a-2

                                     (2b)2

 

vil også gerne have en forklaring på hvordan man gør..


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2011 af AskTheAfghan

(8a3·b·a-2)/((2b)2 ) = (8a3·b·a-2)/(4b2)

... benyt disse formler; mn/mo = mn-o    og  mn·mo = mn+o


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvis det er for forvirrende, kan du også skrive faktorerne ud, og så forkorte de fælles faktorer ud:

8a3 *b*a-2     =    8*a*a*a *b    =   ...
     (2b)2               2*2*b*b*a*a


Skriv et svar til: reducéring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.