Matematik

2.grads

20. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

hej

Hvis man skal omskrive 3x/(x-3) = x+2 til en 2.gradsligning er det så ikke 0 = x^2 -6x +2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2011 af AskTheAfghan

Det er ikke korrekt.

3x/(x-3) = x+2   ⇔   3x = (x+2)(x-3)   ⇔   0 = (x+2)(x-3) - 3x   .. Gang så parenteserne ud og reducer.


Svar #2
20. september 2011 af Ultraviolet (Slettet)

hvorfor kan man ikke sige 0 = x(x-3) + 2 -3x   og gange den ud? Hvor er metoden #1 rigtig i forhold til den? (bare så jeg ikke gentager fejlen) er der en regl som siger at det skal være som i #1?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan når du frem til din ligning 0 = x(x-3) + 2 -3x ? Du foretager nogle ulovlige operationer. Man ganger i stedet med (x-3) på hver side af ligningen og reducerer.


Skriv et svar til: 2.grads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.