Matematik

Kvadratsætninger

21. september 2011 af CasperKillerman (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude.

Jeg sidder og skal aflevere en matematikaflevering om tre kvarter, og er nået til en opgave hvor man skal bruge kvadratsætrninger til løsningen. Har læst i vores bøger, søg og søgt på nettet, men har ikke kunne finde hjælp. Jeg fatter det seriæst ikke...

En af opgaverne lyder:
Benyt kvadratsætningerne til at omskrive nedenstående udtryk:
9x^2+1+6x

Nogen der kan komme med noget hurtig hjælp?
 

 

På forhånd tak!

 

CasperKillerman


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af Lagarde (Slettet)

(3x+1)^2=3x^2+1^2+(3*1*2)=9x+1+6

 


Svar #2
21. september 2011 af CasperKillerman (Slettet)

Tak for svaret, men jeg forstår det stadig ikke...
Hvordan kommer man frem til det svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Ta kvadratroden af 9x^2 og 1

Så har vi (3x+1)

Så opløfter du i anden

(3x+1)^2=9x^2+1^2+(3*2*1)=9x^2+1+6 Du tager det dobbelt af 9x^2*1


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Dine mellemregninger er ikke korrekte. Du smider rask væk eksponenter ud .

9x2 + 1 + 6x = (3x)2 + 2·3x·1 + 12 = (3x + 1)2


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.