Matematik

Den Blå Kube.

23. september 2011 af Solsikke2400 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg ved ikke hvordan man regner det ud hvis den blå kube 19,5(højde), 22,8(længde) og 22,8 (bredden) og at der er en teltdug over den, hvormange kvadratmeter er der så?? altså spørgsmålet lyder sådan her:

den blå kube er dækket af en blå teltdug på de 5 sider.

beregn, hvormange den blå teltdug dækker??

i må meget gerne komme med mellemregning.

tak på forhånden :P


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. september 2011 af mette48 (Slettet)

Tæltduen består af 5 rektangler, hvis arealer du kan beregne hver for sig og lægge sammen til sidst.

Forestil dig at du skal lave teletet af papir, hvilke dele skal du så bruge?


Brugbart svar (4)

Svar #2
23. september 2011 af SuneChr

En kasse 22,8 x 22,8 x 19,5    hvor grundfladen er 22,8 x 22,8  og højden 19,5  dækkes undtagen grundfladen.

Det giver i alt:     4·22,8·19,5 + 22,82    


Svar #3
23. september 2011 af Solsikke2400 (Slettet)

oki tak nu forstår jeg det meget bedre. :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2014 af Bob1231 (Slettet)

SuneChr - nu håber jeg du vil svare hurtigt! :)

Jeg har gjort dette:

4 * 22,8 = 91,2

22,8 * 22,8 = 519,84

19,5 * 519,84 = 10135,88

10135,88 + 91,2 = 10228,08

Det lyder ikke rigtigt..hvad har jeg gjort galt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2014 af SuneChr

SP 0603140235.PNG

Vedhæftet fil:SP 0603140235.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ser ud som om du blander areal og rumfang sammen i skøn forvirring. Den korrekte fremgangsmåde er gennemgået i #2 med tilhørende skitse i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2014 af Bob1231 (Slettet)

Forstår det stadig ikke..

"

Det giver i alt:     4·22,8·19,5 + 22,82

"

Det har jeg jo gjort, som skrevet i #4...?

Så hvad blander jeg sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er noget helt andet, du udregner i #4.

Hvor kommer denne linie i #4 fra:

19,5 * 519,84 = 10135,88

Udregn de to produkter 4·22,8·19,5 og 22,82 og læg resultaterne sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2014 af Bob1231 (Slettet)

Så jeg skal gøre dette:

4 * 22,8 = 91,2

22,8 * 22,8 = 519,84

19,5 +  519,82 = 539,34

91,2 + 539,34 = 630,54

Svar = 630,54

Er det sådan? Fordi de lyder mere rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej. Du skal udregne 4·22,8·19,5 og 22,82 og derefter lægge de to resultater sammen.

4·22,8·19,5 = 22,8·78 = 1778,4

22,82 = 22,8·22,8 = 519,84 ,

hvoraf

4·22,8·19,5 + 22,82 = 1778,4 + 519.84 = 2298,24 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2014 af Bob1231 (Slettet)

Okay, tak. :)


Skriv et svar til: Den Blå Kube.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.