Samfundsfag

krise hjælp vedr. EU

31. maj 2005 af nannaen (Slettet)
Hejsa... jeg er den heldige vinder af at skulle op til samfundsfag mundtligt A- niveau, jeg er næsten færdig med emnet EU, men har dog et par uafklarede spørgsmål derom, som jeg håber i kan hjælpe mig med.

1) Hvad er føderalisme, jeg ved det også kaldes overstatsligt arbejde, men hvad vil det sig?

2) Hvis nu ministerrådet alene besad magten i EU, ville det være føderalisme?

3)Hvad er funktionalisme?

4) Hvad er neofunktionalisme?

5) er det rigtigt forstået at EF blev til EU i 1992 med maastricht- traktaten?



Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2005 af denklogef (Slettet)

1)Føderalisme:
Integrationsmekanismer/redskaber = overnationale institutioner
Integrationens hovedaktører = befolkningen
Integrations motiver = fred
Integrations mål = forbundsstat

Føderalisterne vil lave EU til en forbundsstat, svarende til USA

2)For at gøre EU til en forbundsstat kræver det altså fælles parlament, domstol, regering (præsident) etc... Det ville ikke være nok at give magten til ministerrådet.

3)Funktionalisme:
Integrationsmekanismer/redskaber = fælles behov
Integrationens hovedaktører = eksperter
Integrations motiver = fred
Integrations mål = EN række specifikke globale institutioner

tilfredsstillelse af de menneskelige behov kan bedre ske på internationalt plan end på nationalt plan

4)Neofunktionalisme:
Integrationsmekanismer/redskaber = "spill-over"
Integrationens hovedaktører = eliter
Integrations motiver = velfærd
Integrations mål = overnational, regional politisk enhed

kombination af funktionalisme og føderalisme. Integrationen bør ske gradvis (vil efterhånden ske naturligt: "spill-over", pga integration et sted i systemet, vil andre steder også blive integreret)

5) Ja med Maastricht blev EF til EU, der blev skabt et monetært samarbejde: ØMU'en .

Håber det kan bruges til lidt.
Hvis i har bogen "Det ny Europa" af Hans Branner er den super god til netop dette emne... slå op på side 145

Svar #2
01. juni 2005 af nannaen (Slettet)

super!!!!tak skal du have, vi har desværre ikke den bog, men igen tak

Svar #3
01. juni 2005 af nannaen (Slettet)

super!!!!tak skal du have, vi har desværre ikke den bog, men igen tak

Svar #4
01. juni 2005 af nannaen (Slettet)

super!!!!tak skal du have, vi har desværre ikke den bog, men igen tak

Skriv et svar til: krise hjælp vedr. EU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.