Matematik

Lineære transformation

25. september 2011 af Faka (Slettet)

Hey! Er der nogen, som kan hjælpe med følgende opgave:

Den lineære transformation T: R3 -> R3 afbilder vektoren u = (2,3,1) i T(u) = (4,5,2) og vektoren v = (1,1,2) i T(v) = (3,-1,2). Jeg skal finde T(1,3,-4)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2011 af peter lind

Find a og b så (1,3,-4) = a*u+b*v- Der vil så gælde T(1,3,-4) = a*T(u) + b*T(v)


Svar #2
25. september 2011 af Faka (Slettet)

Kunne du uddybe det lidt mere. Jeg forstår desværre ikke, hvad du mener. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2011 af peter lind

Hvis du sætter de aktuelle vektorer ind vil ligningen (1, 3 -4) = a*u + b*v  og opskriver det for henholdsvis første, anden og tredje koordinaten vil det være 3 lineære ligninger med de 2 ubekendte a og b. Generelt kan du ikke regne med at disse har en løsning; men man må gå ud fra at opgavestillerne har lavet en opgave så der er det. Du må pille 2 af ligningerne ud og løse dem. Derefter kommer du til at kontrollere at den tredje ligning. Til slut bruger du blot den sidste formel i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2012 af maijense (Slettet)

hej, 

Hvad mener du med at man skal opskrive den for henholdsvis første, anden og trejde koordinat? Vil du komme med eksempel? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2012 af peter lind

Du har en vektorligning. For at ligningen skal holde må den holde både for første koordinat, anden koordinat og tredje koordinat. For første koordinat vil du få

1 = a*2 +b*1


Skriv et svar til: Lineære transformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.