Matematik
Forskrift for parabel
jeg har en parabel hvor grafen går igennem punkterne: (-2;0) , (2;0) og (2.5;0).
Nogen som kan hjælpe med at lave forskriften for en parabel ??
Svar #1
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)
Nej. Hvordan kan din parabel have 3 nulpunkter?
(Oh well, der er det trivielle tilfælde).
Svar #3
29. september 2011 af Xman1 (Slettet)
jeg kan lige vedhæfte grafen så kan det være i kan hjælpe mig
Svar #4
29. september 2011 af Xman1 (Slettet)
Der står i opgaven at jeg skal bruge begge grafer til at bestemme arealet af det grå..?how do I do that ?
Svar #5
29. september 2011 af AskTheAfghan
Det er grafen, der går igennem punktet (-2;0) , (2.5;0) - men ikke (2;0).
Figur 6: f '(x) = (x - (-2))·(x - 2.5)
Derfor er Figur 5: f(x) = ∫f '(x) dx, hvoraf integrationskonstant, k = 5.
Areal til Figur 6; AGrå = - (-2∫2.5 f '(x) dx)
Svar #6
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
Man kan så benytte, at f(x) er en stamfunktion til f'(x). Integrationskonstanten er ikke nødvendig, da man jo kan aflæse værdierne f(-2) og f(2,5) af grafen for f(x), så
AGrå = -(f(2,5) - f(-2)) = f(-2) - f(2,5) = 11,33 -(-3,85) = 15,18
Skriv et svar til: Forskrift for parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
