Matematik

Gennemsnitfarten

26. september 2011 af Sektion12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Udfra disse oplysninger: Skibet væderen fra Galathea-ekspeditionen sejlede ind i panamakanalen kl.18:35 og forlod panamakanalen kl. 01:13.           Panamakanalen er 81 km. lang.

Hvordan finder man så gennemsnitsfarten ?   på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2011 af mathon

 

               ...dividerer kanallængden med sejltiden


Svar #2
26. september 2011 af Sektion12 (Slettet)

Kanalængden er jo 81 km. og sejltiden er 338 min= 0,23 det paser jo ikke

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Δt = 6 timer og 38 min = (6*60+38)*60 = 23880 s

Δs = 81 km = 81000 m

 

<v> = Δs/Δt = 81000/23880 = 3,392 m/s = 12,21 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2011 af mathon

 

                 12,21 km/t ≈ 6,6 knob


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2011 af placebo321 (Slettet)

idet omregningsfaktoren mellem km/t og knob er 1,852, altså

1 knob = 1,852 km/t

skrevet til

1,852 km/(t*knob)

hvorfor

12,21 km/t / 1,852 km/(t*knob) ≈ 6,6 knob


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2011 af Anxyous (Slettet)

#2:

Med de enheder får du km/min, så det passer fint.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2011 af placebo321 (Slettet)

#2

Det vil ikke passe, da tiden er aflæst forkert.

6 t og 38 min = 6 t * 60 min/t + 38 min = 360 min + 38 min = 398 min


Skriv et svar til: Gennemsnitfarten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.