Matematik

Logaritmefunktioner

26. september 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har ikke brug for svar men mere en slags "guide", hjælp, til opgaverne. 

 

En jernklods opvarmes og afkøles derefter afluften. Afkølingen kan beskrives ved funktionen

a(t) = 20+880*0,95t, t ≥ 0, 

hvor afkølingen påbegyndes til t = 0, og a(t) er klodsen temperatur, målt i grader, til tiden t.

a) Hvilken temperatur blev jernklodsen opvarmet til?

b) til hvilket tidspunkt er jernklodsens temperatur 200º? 

c) Hvilken temperatur har luften, hvorklodsen afkøles? 

d) Hvilken temperatur nærmer klodsen sig, når tiden går? 

 

Får jernklodsen (teoretisk) nogensinde en temperatur på 20 grader

 

   

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn a(0)

b) Løs ligningen a(t) = 200

c) d) Bestem lim(a(t)) for t → ∞

Hvorfor du kalder opgaven logaritmefunktioner, må stå hen i det uvisse. Det drejer sig om et eksponentielt henfald.


Svar #2
26. september 2011 af Lipase (Slettet)

Tak for hjælpen 

Da opgaven er i afsnittet "logaritmefunktioner" er det kun naturligt at jeg kalder det sådan.

 

Skriv et svar til: Logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.