Matematik

andengradsulighedder

27. september 2011 af holg0051 (Slettet) - Niveau: B-niveau

løs uligheden -4x2+6x-2<0

er kommet frem til resultat ved det rene gætteri, men jeg mangler en metode til at regne det ud. Jeg synes ikk jeg kan finde noget i min matematik bog der kan hjælpe mig.

Hvordan gør i?

den næste del af opgaven hedder :
Bestem de tal a, for hvilke ulighedden -4x2+ax-2>0 ikke har nogen løsning.

og her er jeg helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Regn determinanten ud. Herefter har du en værdi a skal være større end for at -4x^2+ax-2>0


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2011 af peter lind

Sæt andengrads polynomiet = 0 og løs den derved fremkomne ligning. Derefter tester du i hvilket de af løsningerne fremkomne intervalle polynomiet er negativ. Du kan også lave en graf og aflæse af den.

Den anden opgave Hvis deskreminanten er negativ skærer grafen ikke x aksen, så find diskriminanten. Du kan evt. også finde toppunktet for grafen


Svar #3
27. september 2011 af holg0051 (Slettet)


Svar #4
27. september 2011 af holg0051 (Slettet)

hvis jeg til den første sætter det lig 0 så stopper jeg ved 3x-2x2=1 også ved jeg ikke hvad jeg skal


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man løser 2.-gradsligningen -2x2 + 3x -1 = 0 , og bemærker, at polynomiets graf er en parabel, der vender grenene nedad. Polynomiet er derfor negativt, når x ligger uden for intervallet bestemt af de to rødder i 2.-gradsligningen.


Skriv et svar til: andengradsulighedder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.