Matematik

Hjælp! Finde midtpunkt af en frekant

28. september 2011 af spørgejørn (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

 

Jeg har et lille problem, som jeg gerne vil have lidt hjælp med.

 

Jeg har en trekant med 6 cm i mellem hver punkt. Her i skal der laves en cirkel, så den netop røre de tre punkter.

Men hvordan finder jeg midt punktet? Jeg troede at jeg skulle tage de 6 cm div. med 2 for at få radius. Men cirklerne rammer ikke hinanden, så de kunne danne et midtpunkt.

 

Hvordan skal jeg gøre dette?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af mathon

 

                ...har du punktkoordinaterne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2011 af mathon

           A = (a1,a2)          B = (b1,b2)            C = (c1,c2)

                    i den ligesidede trekant har du
                    for den indskrevne cirkels centrum

                                                                               C = (c1,c2) = ((a1+b1+c1)/3,(a2+b2+c2)/3)

           da vinkelhalveringslinjerne også er medianer

           radius
                               r = √(3)


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. september 2011 af mette48 (Slettet)

Tegn midtnormalerne til de to af siderne, Der hvor de skærer hinanden ligger centrun for den omskrevne cirkel, som går gennem alle tre punkter.


Skriv et svar til: Hjælp! Finde midtpunkt af en frekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.