Matematik

Lineære transformationer

28. september 2011 af Zaxio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået stillet opgaven : 

 

Den lineære transformation T : R^3 -> R^3 afbilder vektoren  u = (2,3,1) i T(u) = ( 4,5,2)  og vektoren v = (1,1,2) i T(v) = (3,-1,2).    Find T (1,3,-4) . 

 

Så vidt jeg kan se, så skal jeg finde transformationen, T ud fra de to givne transformerede vektorer, men jeg ved ikke hvordan ? 

 

Tak på forhånd, hvis der er hjælp at få :)..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af mette48 (Slettet)

find a og b så a*u+b*v = (1,3,-4)

indsæt det derefter i

a*t(u)+b*T(v) så har du T(1,3,-4)


Svar #2
28. september 2011 af Zaxio (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Lineære transformationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.