Matematik

Hjælp til målestoksforhold

28. september 2011 af S95 (Slettet)

Husets gavl er tegnet i målestoksforoldet  1: 300 (1 til 300)

På tegningen har huset en gavl længde på 4 cm. og et areal på 10 cm2.

 

1) Hvad er gavlensl ængde, i meter? 

2) hvad er gavlens areal, i m2

 

Altså i virkelighedern? :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

1) Gavlens længde er

4cm·300 = 1200cm = 12m

2) Gavlens areal er

10cm2·300 = 3000cm2 = 0,3m2


Svar #2
28. september 2011 af S95 (Slettet)

1) Tak skal du have!:D

2) Tak, men man kan da ikke have et areal af en gavl, på 0.3m2 ? Er det ikke meget lille til den 12 meter lange gavl? Eller er det bare mig? 

:D


Svar #3
28. september 2011 af S95 (Slettet)

Har du ikke kommet til at dividere med 1000 istedet for hundrede! fordi så giver det 30, er det ikke mere sandt, virkeligt? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Du skal huske at

1m2 = 1002cm2 = 10000cm2


Svar #5
28. september 2011 af S95 (Slettet)

OK, tak skal du have mange gange ! :D 

Havde aldrig regnet mig frem til det sidste selv! :O


Brugbart svar (2)

Svar #6
28. september 2011 af SuneChr

Når målestoksforholdet er  1 : 300  er det kun, og kun længder der er formindsket 300 gange af virkeligheden.

For at få arealforholdet, skal man kvadrere lineærforholdet, så det nu hedder 12 : 3002  =  1 : 90 000

Gavlens virkelige areal er da       10 cm2· 90 000      Regn da dette ud i m2

# 2  Det er godt, du forholder dig kritisk til et resultat. Flot.

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Ja, det er selvfølgelig korrekt. Jeg beklager fejlen, det gik lige lidt for hurtigt.

#2

Det er godt, at du forholder dig kritisk til et resultat. Flot.


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Jeg havde lige gang i nogle andre opgaver og mistede derfor fokus på denne.

Du finder i stedet at gavlens areal er

10cm2·3002 = 900000cm2 = 90m2

Det giver selvfølgelig bedre mening. Nu skulle det være på plads, og opgaven er hermed løst :-)


Svar #9
29. september 2011 af S95 (Slettet)

Tak for hjælpen, men jeg spurgte min matematik lærer i dag, han sadge det var rigtigt med 30 m2 i arealet! :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#9

Det kan ikke være rigtigt. Din lærer må tage fejl. Det korrekte resultat finder du i #8 .


Skriv et svar til: Hjælp til målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.