Matematik

integraler

28. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

hej jeg er gået i stå med de her to opgaver, jeg har lavt A men b er jeg lost i

∫(x·e^(2x-1) dx)


1/2 ∫(x·e^(2x-1) ) d2x-1


1/2 ∫(x*e^(2x-1)-1/2*e^(2x-1)+k)

er den rigtig ??

 

og

∫(3·(x^2+x)·cos?(1/2·x)dx)

hmm nogen der kan hjælpe ??


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

 Brug partiel integration

∫ x·e2x-1 dx = (1/2)x·e2x-1 - (1/2)∫ e2x-1 dx = (1/2)x·e2x-1 - (1/4)e2x-1 + k = (1/2)(x - (1/2))·e2x-1 + k

Prøv partiel integration på den sidste.


Svar #2
28. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

hvorfor skal man ikke bruge ∫udv formen på den første ??


Svar #3
28. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

hvor får du 1/4 fra ??


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mener du substitution? Du ændrer ikke integralets form ved den substitution.


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

1/4 = (1/2)·(1/2) , idet ∫ e2x-1 dx = (1/2) e2x-1


Svar #6
28. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

jep forstået, og til nr. o skal jeg bruge partiel integration, skal lige sætte mig ned og fokuser på min opgave så skal det nok selv komme til mig..håber jeg

Tak for hjælpen og godnat :-)))


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, benyt, at man kender stamfunktioner til cos() og sin(), og at man efter et par ganges differentiation får banket et 2.-gradspolynomium ned til en konstant.


Svar #8
28. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

jeg kan ikke helt rigtig se om det er (3·(x^2+x) jeg skal sætte bag ved d ??


Brugbart svar (2)

Svar #9
28. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal ikke sætte noget bag ved et d. Du skal foretage partiel integration. Jeg formoder, at det er

∫ 3·(x2+x)·cos(x/2) dx ?

Så får man

∫ 3·(x2+x)·cos(x/2) dx = 3·(x2+x)·2·sin(x/2) - 3·∫ (2x+1)·2·sin(x/2) dx

Prøv, om du kan komme videre nu.


Svar #10
01. oktober 2011 af heliumdyt (Slettet)

jeg har fået :

3(x^2+x·2·sin?(1/2 x) )+ (2x+1·4 cos?(1/2 x)- (2·8·sin?(1/2 x)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jeg forstår ikke de ? i dine led. Du sjusker med parenteserne. Fortsætter man fra #9, får man

∫ 3·(x2+x)·cos(x/2) dx = 3·(x2+x)·2·sin(x/2) - 3·∫ (2x+1)·2·sin(x/2) dx

                                      = 6·(x2+x)·sin(x/2) - 6·((2x+1)·(-2)·cos(x/2) - ∫ 2·(-2)·cos(x/2) dx)

                                      = 6·(x2+x)·sin(x/2) +12·(2x+1)·cos(x/2) -48·sin(x/2) + k

                                      = 6·(x2+x-8)·sin(x/2) + 12·(2x+1)·cos(x/2) + k


Svar #12
02. oktober 2011 af heliumdyt (Slettet)

6·(x2+x)·sin(x/2) - 6·((2x+1)·(-2)·cos(x/2) - ∫ 2·(-2)·cos(x/2) dx)

hvor får du 6 fra ??

6·(x2+x)·sin(x/2) +12·(2x+1)·cos(x/2) -48·sin(x/2) + k

hvordan er du kommet frem til det her? får det kan jeg ikke få har kæmpet med den lige siden igår kan bare ikke få det du får

 


Skriv et svar til: integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.