Matematik

2.grads polynomier (x,y)

29. september 2011 af junke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og laver matematik og ingen fra klassen gider hjælpe, og sidste gang jeg spurgte her, fik jeg svar på mindre en 30 sec... så det prøver vi igen.

g(x)=-1/2 x^2-3x+1/2

(g(x) fordi det her er opgave b, og i a var f(x) taget)

Jeg har fundet diskriminanten ved at sige: 3^2-4*-1/2*1/2=10

x: -(3/(2*-1/2 ))=3

y: -(10/(4*-1/2 ))=5

Har tegner grafen ind i Wordmat, og de ser fint ud og alt det. Men ikke på x aksen. Der er den på -3 og ikke +3. Og er lidt i tvivl, for min lærer har snakket noget om at man skal skelne selv, om det er på + eller - siden. eller om jeg har lavet en fejl i mellemregningerne. Det virkede fint i opgave a, og har gjort det samme. så det undre mig meget

Håber i kan hjælpe :)

Opgaven går forresten ud på at finde funktionens maksimum punkt, der hvor tangenten vil være total vandret


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det var måske en ide at formulere, hvad opgaven går ud på. Hvad markerer du med x: og y: ?


Svar #2
29. september 2011 af junke (Slettet)

okay har skrevet det der nu, du har nok ret
hvad mener du med markere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skriver (i #0)

x: -(3/(2*-1/2 ))=3

y: -(10/(4*-1/2 ))=5

Det er måske koordinaterne til toppunktet, du finder her?

Det er ikke korrekt. a = -(1/2) , b = -3, c = (1/2), d = 10 ,

så T = (-b/(2a) ; -d/(4a)) = (3/(2·(-1/2)) ; -10/(4·(-1/2))) = (-3 ; 5)


Svar #4
29. september 2011 af junke (Slettet)

Jeg ser intet (i #0)

Ja. -(b/2*a)=x
      -(d/4*a)=y

og diskriminanten har jeg jo fundet Men på grafen skal det give (-3,5) men jeg får (3,5)

Lige nu vil jeg faktisk hellere vide hvad u laver


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

#0 er din egen opgaveformulering. Se svaret i #3.


Svar #6
29. september 2011 af junke (Slettet)

Nååår, mange tak :D
Har siddet fast i den længe nu :D


Skriv et svar til: 2.grads polynomier (x,y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.