Tysk

tyskprøve kasus?

02. oktober 2011 af Imsmart (Slettet) - Niveau: 9. klasse
jeg skal have tyskprøve på tirsdag og jeg skal have noget om kasus. jeg kan simpelhent ikke finde ud af om noget er nominativ, akkusativ, genitiv eller dativ? er der nogen der har en god måde man kan finde ud af det på? :-)

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2011 af Kenya (Slettet)

Hej

Du skal analysere sætningen.

 

Grundled = Nominativ

Genstandsed = Akkusativ

Hensynsled = dativ

Omsagnsled til grundled = Nominativ

Forholdsordene er enten akkusativ eller dativ.

 

Akkusativ forholdsord: Durch, für, gegen, ohne, um.

Dativ forholsord: Aus, bei, mit, nach, seit, von, zu.

Begge to: An, auf, hinter, in, neben, über, unter, vor, zwichen.

 

Håber det var en hjælp.


Skriv et svar til: tyskprøve kasus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.