Matematik

brøker

02. oktober 2011 af christinaelarja (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej er der nogle som kan forklare mig, hvordan man forkorter de her brøker, det er til min afl. og jeg kan simpelthen ikke finde ud af det! 

(1 )/(2 )+ 1/8=

(1)/(2)+(3)/(7)-(8)/(7) =

(1)/13)\*(13a)/(12)= 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af mathon

 

          1/1/8  =  4/1/8  =  5/8


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

(1)/(2)+(3)/(7)-(8)/(7)                  forlæng alle brøkerne så der bliver fællesnævner (her 14)

(7*1) / (7*2) + (2*3) / (2*7) - (2*8) / (2*7) =

7/14 + 6/14 -16/14 =                 saml tællerne på en brøkstreg, lad nævneren stå

(7+6-16)/14 =

(-3)/14 eller -3/14


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.