Matematik

hjælppppppp!!!!!

02. oktober 2011 af christinaelarja (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa, jeg har fået af vide at jeg skal løse denne her ligning, 

  x/3+4=7

jeg ved godt hvad resutatet er, men jeg ved bare ikke hvordan man opstiller den. 

resultat er x=9 

håber virkelig i kan hjælpe mig!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af NejTilSvampe

prøv at gange med 3 i hvert led.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2011 af jordbærtærten (Slettet)

Hej,

Du skal gøre så x kommer til at stå alene.

Det gør du ved på skift at flytte ver del, der står på x's side af lighedstegnet over på den anden side af lighedstegnet. Men når du flytter det, så ændrer du tegnet foran tallet til det modsatte.

Fx antag, at der er en ligning der hedder x+4 = 6

Du skal fjerne 4-tallet over på den anden side, ved at gøre det modsatte af, hvad der står foran fire, dvs:

x = 6 - 4

x = 2

Du skal gøre noget tilsvarende for din egen ligning, der hedder x/3 +4 = 7


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af NejTilSvampe

#2 - man "flytter" og "fjerner" ingenting, det er en dårlig vane at tænke sådan. 

x + 4 = 6 

Man trækker 4 fra på begge sider

x + 4 - 4 = 6 - 4 

x + 0 = 2 

x = 2

sådan bør det tænkes, men du har selvfølgelig ret et sted :) Men denne tankegang vil hjælpe dig senere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2011 af jordbærtærten (Slettet)

I know, men det er væsentlig sværere at forstå på skrift, at man gør det på begge sider.

Den anden måde er meget nemmere at forklare...

 


Svar #5
02. oktober 2011 af christinaelarja (Slettet)

tak til jer alle :)


Skriv et svar til: hjælppppppp!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.