Matematik

c-ligning

02. oktober 2011 af Ras111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

bestem skæring mellem linjen l og cirklen

c=(3,3)

r=2

 

retningsvektor = (3,2) den går gennem punktet p0 = (0,2)

 

så c. ligning:

(x-3)^2 + (y-3)^2 = 2^2

 

 

 

og en linje kan skrives som

y=ax+b

hvor a = hældningen

så a=3/2           ???? (ved jeg fra retningsvektoren) og kender et punkt

 

2=3/2 *0 +b

b=2

y=3/2 x +2

 

så burde man vel kunne finde skæring mellem den linje og cirkelen ved at sætte y=3/2 x +2 ind i cirklens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder skæringspunktet mellem linjen og cirklen ved at indsætte linjens ligning i cirklens ligning, og isolere y eller x. Det handler altså om at løse to ligninger med to ubekendte, x og y.


Svar #2
02. oktober 2011 af Ras111 (Slettet)

og det er præcis hvad jeg har gjordt

 

y=ax+b  (a er hældning som jeg kan finde vha retningsvektoren?)

og

ax+by+c=0 er vel det samme på 2 forskellige måder?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når liniens retningsvektor er (3,2), er liniens hældningskoefficient a = 2/3 .


Svar #4
03. oktober 2011 af Ras111 (Slettet)

HAHA det er sgu da også rigtig a=y/x right?:)


Skriv et svar til: c-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.